Jegyes fotózás – képek az esküvőd előtt

Jegyes fotózás – képek az esküvőd előtt
5 (100%) 4 szavazat

Jegyes fotózás az esküvő előtt

jegyes fotózás
jegyes fotózás

A házasságkötés ma már üzletté nőtte ki magát az utóbbi időben, és bizonyos körökben igazi státuszszimbólumként tekintenek arra, hogy hol tartják, hány vendéget hívnak meg, egy szóval, hogy mennyibe kerül a jeles alkalom. A sok kiadás mellett akad azonban olyan tényező is, ami örök emlékként megmarad az ifjú párnak és a boldog rokonságnak. Egy rossz vőfélyre nem fog emlékezni évek múltán, de a rossz képekre igen.

Az esküvői fotósok ma már szinte külön csoportot alkotnak a fényképészek körében, ami nem is csoda, hiszen egy igazán jó fotós egyedi fényképsorozatot tud lőni az esküvődről. Néhány évvel ezelőtt még furcsán néztünk volna arra a haverra, aki a fotósról kérdez minket, ma már viszont teljesen megszokott, hogy a násznép között egy profi esküvői fotós is dolgozik. Jelenléte 2017 ben megkerülhetetlen.

Már rég nem elégszünk meg a rokonok fotóival, azok is bekerülnek persze a családi albumba, de igazán a profi képeket szeretjük mutogatni. Jól esik a dicséret vagy facebook oldalunkon a like. Esküvői fotóst nemcsak a házasságkötés pillanataira és a lagzi perceire hívunk. A friss házasok körében ma már teljesen megszokott, hogy emlékezetes, szép helyszíneken, és az esküvői albumba ezekből a képekből is válogatnak. De hogyan jutunk el ide és mi a jegyes fotózás?

Az utóbbi években megjelent viszonylag újnak mondható dolog, ami szintén az esküvőhöz kapcsolódik. A jegyes párok még jóval az esküvő előtt fotózkodnak külső helyszíneken, utcai ruhában, profi fotóssal. – A jegyes fotózást egyre több pár kéri. Az esküvő előtt történik, ennek pedig egész egyszerűen gyakorlati indokai vannak. A jegyes fotózás során összecsiszolódik a pár és a fotós, egyszerre akár több helyszínt is tesztelhetnek a párok, és nem utolsósorban készül egy fotósorozat a szerelmes jegyesekről.

A jegyes fotózás az esküvői fotózás előszobájának tekinthetünk, tapasztalataim szerint sokkal jobb képek készülnek azokról a párokról, akik korábban a jegyes fotózáson jártak. Hiszen mire az esküvőre kerül a sor már csináltak ilyet és a fotózás már rutinosan megy.